Ahol a pipacs szoknyája meglibben

2021.05.14

Budapest egyik legforgalmasabb csomópontján haladtam át ma, buszok, villamosok és metró aluljáró találkozási pontján. A hely látványán túl a színtelen ég és a szitáló eső a gyalogosok arcára komoly ábrázatot öltött, ami alól én sem voltam kivétel. 

A soksávos úttesten autók százai zúgtak el minden percben, a betonrengeteg porában galambok csoportosultak.

Konténerek egymás után sorba állítva bűzös szagot árasztottak, a padokon emberek feküdtek szakadt ruhában, mások kéregettek az arra járókelőktől. Néhány részeg éktelen kiabálással próbált egymással kommunikálni és a hangzavarba egy mentőautó szirénája vegyült.

A háttérben egy valaha impozáns áruház omladozó falai.

Szemét és koszréteg mindenhol. Szomorú látvány, és szomorú sorsok. Jó volna segíteni, szebbé tenni. Ha csak egy kicsit is.

Az összkép szinte egy háborús filmbe illene, suhant át a gondolataim között.

És ekkor, ahogy sietősen igyekeztem az úti célom irányába, a szemem elé táruló látványtól elakadt a lélegzetem. Ebben a szürke, sivár, koszos helyen hat ékesen, pirosan pompázó pipacs kecses hajlongásaira lettem figyelmes. Megtorpantam és megigézve faltam szemeimmel a szépséget, amit önzetlen, színesen kínáltak bárkinek, aki csak arra járt felüdítve a lelkét. Hirtelen nem számított hol vagyok, már nem akartam sietősen hazaérni, leguggoltam és fotózni kezdtem e pirosló csodákat.

Este, ahogy hazaértem, rákerestem a pipacs spirituális üzenetére:

"Ott is, ahol a háborgó emberi elme szinte helyrehozhatatlan károkat okozott. Csak az ember maga áll ellen a változásnak, kivülállóként akarja szemlélni és megélni a változást is, nem érti, hogy õ is a bioszféra része, így nem érti annak üzeneteit sem.A harmadik évezred elsõ esztendejében a Kárpát-medence pipacstengerben úszott. Próbáljuk megérteni ennek az üzenetnek a tartalmát! (...)

A pipacs, a piros nagyasszony ki tudja tárni a láthatatlanra nyíló ajtókat, megengedi, hogy pillanatnyilag félretegyük problémáinkat (de nem ment fel a felelősség alól), visszavezeti az emberi tevékenységet a természet ritmusához. Ha szembe tudunk nézni a testi és lelki fájdalmakkal, segít megtisztulni a változásra kész embernek. Ahol a pipacs nagyasszony szoknyája meglibben, ott újjá születik a szabadság, de csak azok számára, akik hajlandóak önmagukkal szembenézni (...)

Segít, hogy a bennünk lévő tiszta forrás és tudás fölfakadjon. A vele járó legfontosabb minőségek tehát a belső hang meghallása, a kiegyensúlyozottság, a nyitottság. A pipacs elixírje élethelyzeteinkben a női szeretet erejét és erényét kelti életre és harmonizálja. (...) "

https://naput.hu/index.php/g-mainmenu-30/1691-a-pipacs-a-buzavirag-es-a-kamilla-uzenete

Mintha csak a gondolataimra válaszoltak volna a kis virágok: szebbé tették, feldíszítették a világnak egy kis zugát, ahol ma pár percig úgy véltem, hogy semmiben sem lehet gyönyörködni. 🌺