ÍRÁSAIM

Kevesen vannak, akiknek ne lenne a céljuk egy olyan munkahely, ahol emberileg és anyagilag is megbecsülésben van részük, a munkájuk gyümölcsét tisztán látják, és amely a nap végén elégedettséggel tölti el őket. Sokan vannak, akiknek ezt sikerült megvalósítaniuk, és minden elismerésem az övék, azonban nem mindenki ilyen szerencsés. Ami persze nem...

Akkor tudd, hogy nem Veled van a baj és ne vond kétségbe az érzéseid. Rousseau úgy fogalmazott, "Az ember szabadnak született, de mindenütt láncokat visel." Egy kis szellemi körutazásra hívlak, hogy mit is jelent ez és milyen lépésekkel lehet javítani, vagy jobb esetben megszüntetni a helyzetet.


A munkahelyen és a munkatársainkkal gyakran több időt töltünk, mint saját családtagjainkkal. Nem mindegy, hogy csak kibírjuk az ott töltött időt, vagy találunk benne motivációt és inspirációt a fizetésen kívül. Ha az előbbi helyzet állt elő, akkor nem biztos, hogy az a jó megoldás, hogy szenvedünk valamilyen csodára várva.

"A bátorság nem a félelem hiánya, hanem annak felismerése, hogy létezik valami, ami még a félelemnél is fontosabb." Ambrose Redmoon

Mindannyian keresésben vagyunk, felfedezők vagyunk: a világunk tele van felfedezetlen részekkel, még el nem érkezett élményekkel, barátságokkal, ismeretekkel. Anyagi és szellemi síkon is újabb és újabb tapasztalatokat szerzünk, és az internetnek köszönhetően ez jóformán akkor is megtörténik, ha ki sem mozdulunk a lakásból.

"Az öröm további örömöket vonz. A boldogság több boldogságot. A békesség több békét. A hála több hálát. A jóság több jóságot. A szeretet több szeretetet. Ez belső munka. Nem kell mást tenned világod megváltoztatásához, mint hogy megváltoztatod, amit odabent érzel."

"Torzító tükör a félelem, túlzása rettentővé nagyít, csúfsággá rajzol bármilyen véletlen vonást is, a felkorbácsolt képzelet pedig őrült és képtelen lehetőségekbe rohan bele. Ami végképp abszurd, hirtelen valószerű lesz..."

Budapest egyik legforgalmasabb csomópontján haladtam át ma, buszok, villamosok és metró aluljáró találkozási pontján. A hely látványán túl a színtelen ég és a szitáló eső a gyalogosok arcára komoly ábrázatot öltött, ami alól én sem voltam kivétel.

A fizikai szükségleteink elég egyértelműek, könnyen meghatározhatók és ezáltal pontosan tudjuk, miként orvosolhatjuk őket. Eszünk amikor éhesek vagyunk, iszunk amikor megszomjazunk és éjszakánként magától értetődően pihenjük ki a nap fáradalmait alvással.