ÍRÁSAIM

Miért félünk hibázni? Mi lenne ha mostantól úgy tekintenénk a hibáinkra, mint lehetőségekre, hogy általuk valamit jobban megértsünk, elsajátítsunk?

« Az életben nem kell mindig jól járni! Aki azt a belső kényszert el tudja engedni, hogy neki minden helyzetből győztesen és nyertesen kell kikerülnie, annak nagy lesz a belső szabadsága. Ez a hiteles élet titka! » Mérei Ferenc pszichológus erőteljes szavai jól illusztrálják egy lelki tudományokban jártas ember felfogását az elvárásokról.

Megdöbbentő jelenet szemtanúja voltam a Széll Kálmán téren, mely szomorú de mégis értelmét érzem annak, hogy jelen lehettem - még akkor is ha félelmet, ijedtséget okozott, amit láttam - mert a magam módján megpróbáltam segíteni és tenni azért, hogy a végkifejlet reményt és jóságot üzenjen.

en-A Te hangod

05/01/2021

Ugye Veled is gyakran előfordul, hogy egy találkozás megváltoztatja a hangulatodat, más mederbe tereli gondolataidat? Ismerős, a párod vagy egy idegen akarva-akaratlanul hat Rád, olykor tudattalanul kúszik be egy mondat, egy vélemény a belső monológodba. Viccesnek találjuk a kifejezést, hogy "hangokat hallok" és a maga nemében az is, hiszen...