ÍRÁSAIM

"A bátorság nem a félelem hiánya, hanem annak felismerése, hogy létezik valami, ami még a félelemnél is fontosabb." Ambrose Redmoon

Mindannyian keresésben vagyunk, felfedezők vagyunk: a világunk tele van felfedezetlen részekkel, még el nem érkezett élményekkel, barátságokkal, ismeretekkel. Anyagi és szellemi síkon is újabb és újabb tapasztalatokat szerzünk, és az internetnek köszönhetően ez jóformán akkor is megtörténik, ha ki sem mozdulunk a lakásból.

"Az öröm további örömöket vonz. A boldogság több boldogságot. A békesség több békét. A hála több hálát. A jóság több jóságot. A szeretet több szeretetet. Ez belső munka. Nem kell mást tenned világod megváltoztatásához, mint hogy megváltoztatod, amit odabent érzel."

"Torzító tükör a félelem, túlzása rettentővé nagyít, csúfsággá rajzol bármilyen véletlen vonást is, a felkorbácsolt képzelet pedig őrült és képtelen lehetőségekbe rohan bele. Ami végképp abszurd, hirtelen valószerű lesz..."

Budapest egyik legforgalmasabb csomópontján haladtam át ma, buszok, villamosok és metró aluljáró találkozási pontján. A hely látványán túl a színtelen ég és a szitáló eső a gyalogosok arcára komoly ábrázatot öltött, ami alól én sem voltam kivétel.

A fizikai szükségleteink elég egyértelműek, könnyen meghatározhatók és ezáltal pontosan tudjuk, miként orvosolhatjuk őket. Eszünk amikor éhesek vagyunk, iszunk amikor megszomjazunk és éjszakánként magától értetődően pihenjük ki a nap fáradalmait alvással.

Mondjuk, hogy van egy ötleted, egy terved, amit akár nevezhetünk az álmodnak is.

A látás, hallás, tapintás, szaglás, ízlelés könnyen megtéveszthető. Viszont ez nem igaz a lélekre. Ha behunyjuk a szemünket és figyelmünket csendben befelé irányítjuk, tudatunkra hozza akaratát.